Новак Джокович преживя несъмнено най-трудния си сезон в емоционален аспект,

...
Новак Джокович преживя несъмнено най-трудния си сезон в емоционален аспект,
Коментари Харесай

Шампионът Джокович: Годината беше влакче на ужасите; изпитвам огромно облекчение

Новак Джокович претърпя безспорно най-трудния си сезон в прочувствен аспект, откакто бе депортиран от Австралия поради решението си да не се имунизира. По същата причина след това той не бе позволен до присъединяване на редица огромни шампионати, измежду които US Open и Мастърсите в Индиън Уелс, Маями, Торонто и Синсинати. Това обаче не му попречи да откри място измежду най-хубавите осем тенисисти за годината и да си завоюва правото да взе участие на Финалния Мастърс в Торино.

Без да загуби нито един мач в конкуренцията, сърбинът доближи до финалния конфликт, където наложи волята си над Каспър Рууд в поредни сетове и победи за шести път в историята на шампионата, изравнявайки върха на Роджър Федерер по този индикатор. Шампионът не скри какъв брой доста значи за него този трофей след всичко претърпяно в хода на сезона, а ето и какви бяха думите му по време на церемонията по награждаването.

" Искам да благодаря на цялото ми семейство и екипа ми за това, че са до мен освен през днешния ден, само че и през цялата ми тенис кариера. Искам да изкажа големи благодарности към всеки един от вас за това, че продължихте да вярвате в мен и останахте търпеливи след всичко случило се тази година. Вие ми дадохте нужната мощ и поддръжка, с помощта на вас имах рамо, на което да поплача.

Годината беше като влакче на ужасите, нещо, което не бях изпитвал до този миг през живота си, и единствено ние си знаем през какво преминахме. Държа да знаете, че ви оценявам извънредно доста. Този трофей е също толкоз ваш, колкото и мой ", сподели Джокович в прочувствената си тирада след финала.

 

" Изпитвам голямо облекчение и задоволство, държейки трофея в ръце, като се има поради тежкото начало на годината и всичко, което се случи в Австралия. Затова и този успех е даже още по-значим за мен след трудностите, които аз, моят екип и семейство трябваше да преминем ", показа след това първенецът пред Eurosport. " Въпреки компликациите аз не бях самичък, тъй като непрестанно усещах поддръжката на моите хора и сънародниците ми в Сърбия.

Беше просто въпрос на време да намеря салдото и нормалното си равнище на игра, с цел да съумея да покажа най-хубавото, на което съм кадърен. Това стартира да се случва към средата на сезона, когато завоювах Уимбълдън, а по-късно изгубих единствено един мач до края на годината. Беше в действителност необикновен свършек, не бих могъл да си пожелая по-добър сюжет.

Продължавам да бъда доста мощно стимулиран да запазя това високо равнище на игра и съм извънредно благополучен, че ще имам опция да се завърна в Австралия и да играя на най-успешния шампионат от Големия шлем за мен ", добави Ноле.

Източник: Eurosport

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР