Новак Джокович не е казал на сръбските си съотборници в

...
Новак Джокович не е казал на сръбските си съотборници в
Коментари Харесай

Не е ясна причината за отказа на Джокович да играе на ATP Cup

Новак Джокович не е споделил на сръбските си съотборници в националния отбор за какво се отдръпва от отборния шампионат АТП Къп в Сидни, сподели сънародникът му Душан Лайович и добави, че не е сигурен дали номер 1 в света ще пътува до Мелбърн за Откритото състезание на Австралия, оповестява организация Ройтерс.

В последните месеци има много спекулации по отношение на присъединяване на Джокович в първия шампионат от Големия шлем за 2022 година. 34-годишният тенисист, който е срещу имунизациите против КОВИД-19, неведнъж отхвърляше да каже дали е имунизиран.

Организаторите на Откритото състезание на Австралия, което стартира на 17 януари, взеха решение, че всички участници би трябвало да бъдат имунизирани или да имат здравно решение, предоставено от самостоятелна експертна група.

Оттеглянето на сърбина в последната минута от АТП Къп в Сидни подхрани спекулациите, че той може да пропусне и конкуренцията в Мелбърн Парк на твърди кортове, където завоюва рекордните девет трофеи, в това число в последните три години.

"Не знам формалната причина. Може би АТП знаят ", сподели 33-ият Лайович, който ще води Сърбия в отсъствието на Джокович.

"Той ни сподели: "Няма да пристигам на АТП Къп, момчета. Ще забележим за Откритото състезание на Австралия. Новак не посочи дали ще пристигна или не, само че че изчака за решението ", добави Лайович.

Номер 4 в света Стефанос Циципас от Гърция сподели, че отсъствието на Джокович е огромен удар за АТП Къп, който е с награден фонд 10 милиона $.

"Ако счита, че не е подготвен да играе тук по някаква причина, това е негов избор ", съобщи 23-годишният грък, който загуби от Джокович на финала на Откритото състезание на Франция тази година.

"Мисля, че множеството играчи почитат неговия избор. Той има свободата да избира. Правилата са си правила, а разпоредбите са открити с избрана цел и причина. Така че има избрани параметри, които би трябвало да се съблюдават, с цел да се случат избрани неща. Ако някои играчи решат да не ги следват, това е техен избор. Не бих споделил дали това е вярно или неверно ", разяснява Циципас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР