Новак Джокович напълно логично бе много щастлив след снощната си

...
Новак Джокович напълно логично бе много щастлив след снощната си
Коментари Харесай

Новак Джокович: Чувствам се все по-добре на корта


Новак Джокович изцяло разумно бе доста благополучен след снощната си победа над Феликс Оже-Алиасим не четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Рим. Световният №1 изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и изцяло справедливо се подреди измежду най-хубавите четирима в конкуренцията, като към този момент е напълно покрай това да стане едвам петият състезател с 1000 победи в Тура. На конференцията след мача Джокера разяснява кои съгласно него са били основните моменти в мача и разяснява идният полуфинал.

„С всеки минал ден се усещам все по-добре на корта. В момента в действителност се любувам на тениса. Мисля, че играх на доста високо равнище. Условията не бяха най-хубавите за мен, защото във вечерните сесии топката лети по-бавно и отскача много по-ниско. За благополучие съумях да се приспособявам към обстановката и да стигна до победата“ – сподели международният №1.

„Това беше първият ми мач против Феликс. Познавам го доста добре, само че в никакъв случай не бяхме играли един против различен. Сервисът му е гибелен на моменти и има огромна разлика сред представянето му на тренировки и това в мачовете (смее се). Трудно е да връщаш сервисите му. Като цяло той е доста приключен състезател и сега е в страхотна форма. Когато поведох с 5-2 във втория сет, започнах да мисля, че мачът е приключил, само че Феликс подвигна равнището си и ме затрудни съществено в края. Реакцията му в тази сложна за него обстановка бе в действителност невероятна“ – добави Джокович.

Сърбинът бе запитан и какво мисли за това, че напълно скоро ще доближи границата от 1000 победи. „Това е нещо необикновено. Много съм благополучен, че ще запиша такова достижение и се надявам то да стане факт още тази седмица“.

Джокович разяснява и идващия си конкурент – международният №10 Каспър Рууд. Двамата ще се изправят един против различен на полуфинал в Рим за повторно, откакто сърбинът надви през 2020 година

„Каспър е доста мощен състезател, изключително на клей. В същото време обаче в последно време усъвършенства доста играта си и на другите настилки. Видяхме какъв брой мощно се показа в Маями, където наъплно справедливо стигна до финала. Той е положително момче и се труди доста настойчиво. Тренирали сме дружно няколко пъти и се разбираме доста добре отвън корта. Вече съм играл против него в Рим, само че в този момент ще е друго, защото този път мачът ще е във вечерната сесия. Надявам се да покажа същото равнище, което показвам от началото на седмицата“.

Мачът сред Джокович и Рууд е четвърти в програмата на централния корт и ще стартира не преди 20:30 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР