Новак Джокович може да участва в следващото издание на Откритото

...
Новак Джокович може да участва в следващото издание на Откритото
Коментари Харесай

Джокович получи зелена светлина за Australian Open

Новак Джокович може да взе участие в идващото издание на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто федералното държавно управление анулира възбраната върху визата му. Сърбинът, който сега играе на Финалите на ATP, бе депортиран малко преди старта на шампионата по-рано през годината, като визата му бе отказана „ в полза на обществото “.

Въпреки това, във вторник се появиха информации, че министърът на имиграцията в Австралия Андрю Джайлс ще разреши на Джокович да да получи виза, отменяйки автоматизираната тригодишна възбрана. Решението бе доказано от „ BBC “.

Така Ноле ще се завърне в Мелбърн, откакто при започване на тази година не бе позволен да влезе в страната и да пази купата си от Australian Open. Впоследствие някогашният номер 1 в света не бе позволен до присъединяване и на US Open, както и на „ Мастърс “ шампионатите в Индиан Уелс, Маями, Монреал и Синсинати.

Джокович е деветкратен първенец на Australian Open, като за последно победи през 2021-а година. Сърбинът ще се бори за 22-а купа от „ Големия шлем “, с което да изравни рекордьора по оценки от най-висока категория Рафаел Надал. Откритото на Австралия 2023 ще се организира сред 16 и 29 януари следващата година.

The path has been cleared for Novak Djokovic to play in the Australian Open, after the Australian government overturned a visa ban.

More ⬇️
— BBC Sport (@BBCSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР