Нова Зеландия е спечелила 109.5 милиона новозеландски долара (67.87 милиона

...
Нова Зеландия е спечелила 109.5 милиона новозеландски долара (67.87 милиона
Коментари Харесай

Нова Зеландия е спечелила близо 70 милиона долара от домакинството на световното първенство по футбол за жени

Нова Зеландия е спечелила 109.5 милиона новозеландски $ (67.87 милиона долара) от взаимното домакинство на Световното състезание по футбол за дами с Австралия по-рано тази година, съгласно държавен отчет, оповестен през днешния ден.

В отчета се показва, че 27 000 души са посетили страната по време на шампионата от 20 юни до 20 юли и са похарчили повече от 80 милиона новозеландски $ за настаняване, храна, превоз и извършване на покупки.

Въпреки че са по-известни с ръгби спорта, новозеландците закупиха повече от 740 хиляди билета за 29-е мача, които се организираха в Оукланд, Уелингтън, Хамилтън и Дънидин.

Въпреки че продажбите на билети не вървяха за някои от мачовете и ФИФА раздаде хиляди, върхът за посещаемост за футболен мач в страната беше усъвършенстван три пъти на " Идън Парк " в Оукланд. Общата икономическа изгода е двойно повече от предстоящото от държавното управление.

" Това беше най-голямото и най-успешното спортно събитие за дами до момента, надхвърлящо упованията на терена и отвън него. Той завладя сърцата на нацията, издигна женския футбол и спорта като цяло, като в същото време затвърди репутацията на Нова Зеландия като извънреден хазаин на огромни събития ", сподели Кайли Хоукър-Грийн, управител " Големи събития " в Министерството на бизнеса, нововъведенията и заетостта.

Турнирът генерира повече от 570 милиона $ за ФИФА, позволявайки на централата да излезе на облага, макар огромното нарастване на наградния фонд.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР