Нова зала за художествена гимнастика ще бъде построена до края

...
Нова зала за художествена гимнастика ще бъде построена до края
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 1,5 млн. лева за нова зала за художествена гимнастика

Нова зала за художествена гимнастика ще бъде издигната до края на 2019 година, откакто на последното за годината съвещание на Министерски съвет публично бяха отпуснати 1,5 млн. лв. за построяването на оборудването.

" Честита Коледа, радостни празници! Имаме още едно заричане за годината, да си осъществим и него! ", откри съвещанието министър-председателят Бойко Борисов и по-късно пристъпи незабавно към 10-а точка от дневния ред.

Залата ще се намира на 10 метра от сегашната сграда, в която се приготвят гимнастичките от националния тим по художествена гимнастика, наоколо до стадион " Раковски " в София.

Снимка: Ладислав Цветков

Плановете на Министерството на младежта и спорта са залата да бъде открита до края на 2019 година В нея би трябвало да има още два килима за подготовка.

" Днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният тим. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури, да можем да упражняваме тъй че триумфите ни освен да не престават, само че и да стават по-големи ", съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Снимка: Ладислав Цветков

Тя и девойките от националния тим подариха на Бойко Борисов златна топка с подписите на всички родни представителки на килима.

" Всички обичат да се снимат, а когато би трябвало да се построи зала и прави работа, мераклиите са малко ", приключи точката от дневния ред министър-председателят, преди представителите на Кабинета да продължат по дневния си ред.

Снимка: Ладислав Цветков
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР