Нова вълна от фалшиви онлайн призовки от Главна дирекция Борба

...
Нова вълна от фалшиви онлайн призовки от Главна дирекция Борба
Коментари Харесай

„Лейтенант Минева“ на първа линия срещу детската порнография: Няма да оцелеете в затвора, ако медиите ви осветят

Нова вълна от подправени онлайн призовки от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ се надига у нас, алармираха пред Дарик - Бургас пострадали. В поредност от фишинг известия, с всички реквизити - лога на Министерство на вътрешните работи и Европол, подписи и печатисе оповестява,че получателите са обект на няколко правосъдни производства, свързани с детска и кибер порнография.

Имейлите са написани с „ С почитание “ от „ полицейски лейтенант Минева Митева “. В тях се твърди, че „ киберполицай “ е събрал неопровержими доказателства за закононарушенията. „ Лейтенант Минева “ предизвестява, че с цел да се избегнат възможни кавги, би трябвало неотложно да отговорят на посочения имейл. Следващото изречение доближава неподозирани висоти в словесната екстраполация и с него в прав текст е декларирано, че „ би било невероятно да оцелеете в пандиза, в случай че медиите разкрият аргументите за Вашето задържане “

Подателите предлагат на получателите да прегледат приложения документ и да се свържат с тях допустимо най-скоро на електронната поща. Само по този начин, настояват те, „ може да се избегне тази покруса “.

Съветът на специалистите е при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже отварянето им, тъй като това може да крие възможен риск за техните електронни устройства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР