Нова вълна на инфекции, причинени от варианта Омикрон на коронавируса,

...
Нова вълна на инфекции, причинени от варианта Омикрон на коронавируса,
Коментари Харесай

СЗО алармира: Нова Омикрон вълна заплашва Източна Европа

Нова вълна на инфекции, породени от разновидността Омикрон на ковид, заплашва Източна Европа. За това предизвести Световната здравна организация, представена от " Ройтерс ".

Регионалният шеф на СЗО Ханс Клуге уточни, че през последните две седмици случаите на COVID-19 са се удвоили в шест страни - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия и Украйна.

Той бе безапелационен, че поради идната вълна на Омикрон и при към момента необятно публикувания на изток Делта вид в този момент не е моментът за анулация на ограниченията.

Думите на Клуге идват в миг, когато няколко европейски страни, измежду които Чехия и Полша, намекнаха за облекчение на Коронавирус рестриктивните мерки от идващия месец, в случай че ежедневният брой на инфектираните продължи да понижава.

Европейският район на СЗО включва 53 страни, в това число и няколко в Централна Азия.

Клуге обаче изрази страдание, че в някои елементи на района имунизацията протича към момента относително постепенно.

Той уточни, че под 40% от хората над 60-годишна възраст са със приключен имунизационен курс в Босна и Херцеговина, България, Киргизстан, Украйна и Узбекистан. Клуге добави, че в България, Грузия и Северна Македония под 40% от здравните служащи са получили най-малко една доза ваксина.

Призовавам държавните управления, здравните управляващи и съответните сътрудници да проучат деликатно локалните аргументи, влияещи върху по-ниското търсене и приемане на имунизацията, и незабавно да разработят приспособени интервенции за повишение на % на имунизиране въз основа на характерните за подтекста данни, настоя той.

 
 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР