Нова тв От следващата сряда ще се гласува с биометрични данни,

...
Нова тв
От следващата сряда ще се гласува с биометрични данни,
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват с биометрични данни, заради използване на чужди карти

 Нова тв От идната сряда ще се гласоподава с биометрични данни, заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева в отговор на Тома Биков /ГЕРБ-СДС/, който обърна внимание, че в новия парламент се завръщат порочни практики на гласоподаване с непознати карти.

" Вчера в обществените мрежи беше публикуван видеозапис на една порочна процедура, която бяхме позабравили в последните години - определеният ръководител на правната комисия Радостин Василев беше сниман да гласоподава с карта на сътрудник ", сподели Тома Биков.

" Подобни практики са не просто грозни, те разрушават доверието още повече още от първите дни на този парламент ", разяснява той и изрази вяра час по-скоро да бъдат въведени биометричните данни, които по силов път да прекратят сходен вид дейности.

Странно е, че тези практики могат да се върнат и толкоз достоверно да бъдат прилагани от сътрудници, които даже за пръв път са в Народното събрание, разяснява Биков. Вероятно се объркахте и нямахте поради мен, отговори в персонално пояснение Радостин Василев от " ИТН ".

От началото на тази седмица Народното събрание работи с електронната система за гласоподаване, която беше преместена още веднъж в остарялата постройка на Народното събрание, само че до снемане на биометричните данни от депутатите се гласоподава с карти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР