Нова тв БНБ отчете сериозен спад в средствата, които българските емигранти

...
Нова тв
БНБ отчете сериозен спад в средствата, които българските емигранти
Коментари Харесай

COVID-кризата засегна сериозно приходите, които българските емигранти изпращат в България

 Нова тв БНБ регистрира сериозен спад в средствата, които българските емигранти изпращат на околните си в родината. Защо и по какъв начин се случва това? Човешки истории и пресечните точки на рецесията сред туристическата перла на Иберийския полуостров и едно малко врачанско село.

Тодор от врачанското село Баница през сълзи си спомня по какъв начин брачната половинка му работила в Италия, с цел да изкара пари за фамилна кола. Върнала се и се разболяла, тъй като работила доста, счита той.

" Било й е мъчно доста. Гледала е една стара, неподвижна жена. Много се е мъчила. 8 месеца седнал съм там и си пристигна ", споделя той.

Мариана пък към този момент 20 години е в Испания и желае да остане там, въпреки, че в този момент е доста по-трудно поради рецесията, която сътвори ковид. Според нея доста сънародници си тръгнали още при първата вълна на рецесията.

" Знам, че доста българи са си тръгнали по простата причина, че в действителност предприятията затварят, много банкрутират, рецесията е жестока ", споделя пред Нова тв Мариана.

Според нея броят на завърналите се е значителен и тези хора не изпращат пари към близки в България, тъй като към този момент са при тях т.е. у нас.  Галя от село Баница също удостоверява това.

" Аз неотдавна се прибрах от Германия. Хората са спрели работа поради ковид. Тежко е ситуацията на всички места ".

Затова някои сънародници предпочели да приберат задачите си фамилии при тях и просто към този момент няма на кого да пращат пари в България. Другата причина е в това, че животът и там е задоволително сложен. Туризмът, от който Барселона процъфтяваше до неотдавна напълно е западнал, улиците са пусти, а това срутва и търговията, и услугите, и цялата стопанска система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР