Нова социална кухня стартира през есенно-зимния сезон във врачанското село

...
Нова социална кухня стартира през есенно-зимния сезон във врачанското село
Коментари Харесай

Отварят нова социална кухня във врачанското село Люти брод

Нова обществена кухня започва през есенно-зимния сезон във врачанското село Люти брод. Инициатор е неправителствената огранизация Фондация „ Проект Северозапад ", която през последните няколко години оказва помощ на стотици възрастни хора от Искърското дефиле.

Към досегашната си активност да обезпечават домашни помощници и безвъзмездни медицински прегледи за самотни възрастни хора, от „ Проект Северозапад " в този момент ще оферират и здравословна храна. Кухнята се обитава в някогашната детска градина в село Люти брод и ще даде работа на десетина души личен състав.

Яна Рупева, шеф на Фондация „ Проект Северозапад ": Няма да не помни едни такива случаи на възрастни хора, които ядат единствено вафли цяла година, това за мен беше потрес - тези възрастни хора да се хранят единствено с това.
До откриването на кухнята остават броени дни, само че от организацията към момента събират дарения за принадлежности, съдове, съоръжение. За поддържането на двора пък разчитат на помощта на доброволци. Невена е чиновник в интернационална софтуерна компания и дружно с сътрудниците си работи един ден в годината вместо в офиса, на обекти като обществената кухня.
Невена, доброволец: Нашата задача през днешния ден е да се погрижим за тези градинки, закупили сме луковици, които ще засадим, и ще се радваме следващата година да забележим резултата.
Очаква се от услугите на кухнята да се възползват към 300 души от близките села. Дневният дял ще съдържа три ястия на цена 3 лв.. За потребителите, които не могат да си вземат храната персонално, е очакван и превоз до домовете им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР