Нова система за диагностика и лечение на коронавирус започнаха да

...
Нова система за диагностика и лечение на коронавирус започнаха да
Коментари Харесай

Южна Корея с нова система за реакция при коронавирус

Нова система за диагностика и лекуване на ковид започнаха да ползват от през днешния ден в Южна Корея. Целта на новите ограничения е да се спре разпространяването на разновидността Омикрон, който е станал преобладаващ в страната, оповестиха от националното ръководство по надзор и профилактика на болесттите.

Според новите рекомендации, пациенти от групите с висок риск би трябвало да си вършат PCR проби, а останалите – бързи антигенни проби. Срокът на карантината за изцяло имунизирани пациенти с COVID-19 се понижава от 10 на 7 дни.

Първоначално новата система ще се приложи в четири района на страната с оптимално разпространяване на Омикрон, а от 29 януари ще обхване цялата страна.

За последното денонощие в страната са регистрирани 13 012 нови случая на заразяване с ковид, което е оптимален индикатор, откогато в страната е регистриран първият пациент през януари 2020 година В съпоставяне с предходната седмица нарастването на случаите е повече от три пъти, което се дължи на бързото разпространяване на Омикрон.
ТЕМА преди 22 минути 293 преди 2 часа 1323 преди 2 часа 551
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР