Нова схема за телефонна измама включва вече и банкери, помагащи

...
Нова схема за телефонна измама включва вече и банкери, помагащи
Коментари Харесай

Нова схема - мними банкери помагат при вноски за кредити

Нова скица за телефонна машинация включва към този момент и " банкери ", помагащи при вноски за заем. Директор на клон на банка в Нови пазар подал сигнал в полицията за това, че единствено за няколко часа жители търсили информация за отговорности по заеми, осведоми Дарик.

Казали, че получили позвъняване на стационарните си телефони от непознати, които се показали за банкови медиатори. Те обяснявали на хората, че имат отговорности по заеми, които " лъснали " след годишно равнене.

В един от случаите гражданин на града съобщил, че все още няма заем, само че му било обяснено, че заемът е доста остарял и по него се дължи сумата от 200 лв.. На всички " длъжници " било казано да платят в точния момент, с цел да не се стига до правосъдни каузи. Предполага се, че " банкерите " оферират да се преведе сумата по нечия сметка.

До осъществена машинация не се е стигнало с помощта на съобразителността на жертвите. От полицията насочат зов към жителите, които получават позвъняване по телефона от непознати, да не дават информация за спестяванията си, да не оповестяват имат ли заеми и в какъв размер са, да не превеждат пари по сметки на хора, които не познават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР