Нова схема за обир на чуждестранни туристи набира сила в

...
Нова схема за обир на чуждестранни туристи набира сила в
Коментари Харесай

Нова схема за измама на туристи в чужбина

Нова скица за грабеж на задгранични туристи набира мощ в Европа, сигнализират белгийските медии.

Те се базират на разрушена тези дни румънска тайфа в белгийския град Брюж, потвърждавайки, че моделът придобива все по-голямо разпространяване в туристическите центрове на остарелия континент, написа Dnes.bg.

Бандата избирала малобройни групи туристи, към които се приближавал един от тях. Той се представял като италианец, който желал да обмени пари. След като размяната ставала към чужденците се приближавали останалите, които се представяли за патрулираща двойка служители на реда.

Те обяснявали на туристите, че са станали жертва на шарлатанин и че обменените от тях евро са подправени. След това те изземали парите като “веществено доказателство ” по почнало следствие на измамата.

Румънската група е осъществила най-малко 8 сполучливи удара в Брюж през летния сезон. Общата сума на присвоените от тях пари не е известна, само че се допуска, че е десетки хиляди евро. Само при един от случаите туристите са се дали прошка с 3300 американски $.

След като станало ясно, че иде тирада за серийни обирджии, белгийската полиция съумяла да наблюдава автомобила на румънската тайфа. Това станало посредством инсталираните на улиците в Брюж камери, които автоматизирано разчитат номерата на колите. Тримата са задържани в четвъртък заран при идването си в града за подготвян нов удар.

Според представител на полицията тримата са част от по-широка мрежа от крадци, която ползва схемата и в други страни.

Брюж е един от най-посещаваните от туристи град в Белгия, а историческият му център е част от международното културно завещание на човечеството в листата на ЮНЕСКО.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР