Нова схема за купуване на гласове разследва пловдивската полиция, научи

...
Нова схема за купуване на гласове разследва пловдивската полиция, научи
Коментари Харесай

Нова схема превръща обикновени пловдивчани в дилъри на гласове за изборите

Нова скица за пазаруване на гласове проверява пловдивската полиция, научи TrafficNews. Една от обединенията, които се явява на изборите всеобщо вербува пловдивчани, които да заплащат на свои близки и познати.
Прочетете още
Купуването на гласове посредством посреденици става на всевъзможни места – офиси, заведения, спортни центрове и стадиони, а  даже и междублокови пространства и детски площадки.  Агитацията и пазаруването на гласове на обществени места даже не се крие, като очевидци стават инцидентни минувачи.

Новата схема  е да се дават пари на жители, които не са обвързани с партийна принадлежност, като те раздават на своите познати.  Интересното в тази ситуация е, че те получават парите, само че номера, за който би трябвало да гласоподават се пази в загадка.

Той ще бъде котел на медиаторите в деня преди вота. По този метод от групировката се прикрива, с цел да не бъдат разследвани от полицията. Масовото извършване на покупки на гласове обаче е влезнало в полезрението на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи, научи наш кореспондент.

Основните движещи сили са претенденти за общински съветници, които са разпределили регионите.  По информация на TrafficNews схемата е от групировка, в която има настоящи общински съветници, както и заместник-кмет.

Според Наказателния кодекс организирането, пазаруването и продаването на гласове е закононарушение. За пазаруване наказването е санкция от 10 000 до 25 000 лв., както и отнемане на независимост до 7 години.

От полицията в Пловдив разясниха,  че в полицията има сигнали за пазаруване на гласове, само че не могат да разясняват съответни сигнали. Редът при постъпили сигнали за изборни нарушавания за пазаруване и пласиране на гласове е районното полицейско ръководство да ги подава непосредствено на прокуратурата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР