Нова схема за измами действа на територията на страната, съобщава

...
Нова схема за измами действа на територията на страната, съобщава
Коментари Харесай

Измамници намират жертви с обяви за дърва за огрев в интернет

Нова скица за измами работи на територията на страната, оповестява Министерство на вътрешните работи. Участниците се възползват от обществените мрежи и уеб страниците за разгласи и разгласяват в тях известия за даване на стока или услуга - най-често те са за доставяне с дърва за огрев.

За задачата те основават подправени профили и с тях разгласяват разгласи с споменат телефон за връзка. Потенциалната жертва звъни на посочения телефонен номер, получава уверения, че ще получи мечтаното.

Тогава се слага изискване - авансово капаро за превоз или за самата стока/услуга с уточнението парите да бъдат изпратени посредством пощальон.

Едва след време, когато купувачът не получи мечтаната стока или услуга, обявите изчезнат от интернет пространството и никой не подвига телефоните, той схваща, че е станал жертва на машинация.

Полицията моли хората да не се доверяват на сходни разгласи и да не изпращат пари на непознати хора, без значение, че в текста на известието е изписан телефон.

Капаро се дава само и единствено след подписан контракт, в който са маркирани адресите и данните на двете страни.

По никакъв метод купувачът не е предпазен от вписаното в разписката съображение за превода - предплата за доставка, тъй като това не е контракт, a куриерът няма по какъв начин да знае ангажимента ви с отсрещната страна и надлежно не може да ви подсигурява, че получателят на парите не ви мами.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР