Нова проверка на плажовете в курорта „Слънчев бряг“ ще извършва

...
Нова проверка на плажовете в курорта „Слънчев бряг“ ще извършва
Коментари Харесай

Нова проверка на плажовете в „Слънчев бряг“ ще извършва ДНСК


Нова инспекция на плажовете в курорта „ Слънчев бряг “ ще прави ДНСК по сигнала на вицепремиера Валери Симоенов. Това разгласи районният министър Николай Нанков. Целта на инспекциите ще бъде да се откри дали те дават отговор на условията за преместваеми обекти.
Над 100 обекта ще ревизира Дирекция "Национален строителен надзор " (ДНСК) от понеделник на плажовете в Слънчев бряг. Това са обекти, които съгласно вицепремиера Валери Симоенов предходни инспекции са открили, че не дават отговор на условията за преместваеми обекти.
Проверката е подредена от районния министър Николай Нанков през вчерашния ден, ето за какво: "ДНСК няма компетентност по унищожаване на преместваеми обекти. Докладът персонално на мен ми се стори, че може да бъде доработен, с цел да се обективизират кои тъкмо преместваеми обекти са градежи. Вече в случай че са трета категория, ще имаме функционална подготвеност. Нека те да ми ги индивидуализират и да ми ги посочат. Затова сега сме ги изпратили още веднъж ".
Относно компетенциите на ДНСК Неков сподели: "Предложения за изменение на закона за устройство на територията бяха импортирани от сътрудници народни представители от групата на Валери Симеонов "Обединени патриоти ". Кой може да ги отстранява все още - локалната власт със заповед на кмета, основния проектант или след сезиране на министъра на туризма ".
Новата инспекция би трябвало да приключи до 15 юни, стана ясно още от думите на Николай Нанков./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР