Нова професия се роди в пандемията в Италия - ковид

...
Нова професия се роди в пандемията в Италия - ковид
Коментари Харесай

Ковид мениджър - възможна ли е тази професия в България?

Нова специалност се роди в пандемията в Италия - коронавирус управител. Според условията на управляващите той би трябвало да бъде нает от уредниците на събития, с цел да подсигурява, че измежду присъстващите няма да има инфектирани с ковид.

Поглед към България - кого наемат уредниците на събития у нас и какъв брой костват услугите им?

До 5000 лв. се заплаща за фотограф и диджей. За флорист - до 1500 лв.. Над 500 лева вземат музиканти и артисти, а към 150 лева - гримьори и фризьори.

Как оцелява бизнесът на сътрудниците на събития у нас по време епидемията?

Ваня Гергова има стабилен опит в организацията на тържества, само че поради пандемията за първи път остава 14 месеца без работа. Едва в края на юли тази година ще е първият й ангажимент.

„ Аз имам женитба на 31 юли, която трета година я отлагаме. От 2019 година стартира организацията, трябваше да е 2020-та, и живот и здраве 31 юли би трябвало да я направя “, сподели Ваня Гергова.

Ако до момента в този бизнес преди всичко е са били времето и геният, акцентът към този момент е върху здравния статус и отбраната от болест.

„ Организаторът да бъде организатор-пандемия, което е много отговорно Наистина ми го слагат като задача, да го ревизира, да го изисквам, изключително за личния състав, който както знаем, че би трябвало да носи маски “, добави Ваня Гергова.

Ако в Италия след 15 юни новата специалност, коронавирус мениджърът, има задължението да съхранява лист на присъствалите на тържеството 14 дни, с цел да бъдат проследени контактите, то Ваня няма този проблем - тя пази имената на гостите на своите клиенти към този момент втора година.

„ Много сме подвластни от това моят дребен бизнес да бъде по някакъв метод насърчен или подкрепят, тъй като ние нямаме никаква виновност, че не можем да работим “, сподели още Ваня Гергова.

Бизнесдамата се моли времето да е хубаво и да има доста клиенти през лятото, тъй като след две години би трябвало да върне безлихвения заем, който е получила, вместо финансова поддръжка от страната, която по този начин и не дочака.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР