Нова порция трудови биографии на роднини на политици чуха зрителите

...
Нова порция трудови биографии на роднини на политици чуха зрителите
Коментари Харесай

ГЕРБ обвиняват БСП: „Кумгейт” е с цел президентът да кадрува в антикорупционното бюро

Нова порция трудови биографии на родственици на политици чуха феновете на „ Тази събота” от Десислава Атанасова (ГЕРБ) и Таско Ерменков (БСП). Така разбрахме, че тя е разведена от няколко години и може би татко й е трябвало да напусне незабавната помощ по време на престоя й в Министерство на здравеопазването, а брачната половинка на социалиста е основала съюз на рускоезичните писатели у нас и двамата имат щерка, която е учила в България и в този момент работи в туристическа компания.

И Атанасова (която дори беше донесла „ схема” с околните си), и Ерменков бяха безапелационни, че принизяването на политическия диалог до работните места на членове от фамилията единствено по себе си е безусловно безсмислено.

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” акцентира, че партията му не води война нито с подалия (неприета) оставка поради „ Кумгейт” Делян Добрев, нито с някоя друга персона, а борбата е против модела, при който без конкурс се назначават лица, които по-късно разполагат с огромен публичен запас. Той напомни, че не различен, а съдружният сътрудник на ГЕРБ и вицепремиер Валери Симеонов първи е повдигнал въпроса за партизанщината при назначенията.

„ Ние живеем в правова страна, имаме Закон за спора на ползи, имаме обвързване всеки на обществена позиция да афишира обвързваните лица. Делян Добрев е подал сходна декларация и я е подавал всяка година от 2009 година до момента. Г-н Добрев е избиран неведнъж от тези хора, които живеят в Хасково и региона. Тези всички упоменати родственици работят там от 2 години. На някой не му ли е много необичайно за какво този спор е на дневен ред?”, запита Атанасова.

И даде своя отговор: „ Търси се оправдание не Народното събрание да избира управлението и членовете на една нова институция”. Според Атанасова опитите да се злепостави парламентарното болшинство обслужват тезата, че няма метод законодателната власт да излъчва тези, които по-късно да ревизират членовете й за корупция и по тази причина тези кадрови решения би трябвало да се поверят на президента.

Още при започване на диалога двамата влязоха в конфликт и поради неприемливите мнения и подмятания на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера от Оперативна програма Валери Симеонов в студиото на „ Нова телевизия”. Думите и на двамата сътвориха усещане за опасност към журналиста Виктор Николаев и, след мощна социална реакция, по-късно през вчерашния ден се извиниха и оповестиха, че не са били разбрани вярно.

„ Ако господин Тодоров се е почувствал уязвен, да се огледа в огледалото на своята душевна непорочност, в случай че има такава”, прикани Ерменков, като добави, че Симеонов в качеството си на вицепремиер е в положение да извърши ироничната си (уж) опасност за „ Викторгейт”.

Атанасова акцентира, че Антон Тодоров не е член на ГЕРБ и беше безапелационна, че няма медиен чадър над нейните съпартийци. Тя, на собствен ред, разяснява, че е необичайно, че Българска социалистическа партия държат толкоз на чистотата в връзките и упрекна социалистите в напън над публицисти през годините обратно, в това число и във връзка с самия Виктор Николаев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР