Нова порция любопитни и интересни четива има не само за

...
Нова порция любопитни и интересни четива има не само за
Коментари Харесай

Четете в Марица Пловдивчанин пое контрола над пандемията

Нова порция любопитни и забавни четива има освен за правилните, само че и за новите читатели в утрешния брой на вестник „ Марица “. Ето някои от акцентите:

Пловдивчанин пое контрола над пандемията

Бившият народен представител и болничен началник доцент Георги Йорданов пое контрола върху борбата с ковид у нас. 65-годишният пловдивчанин, който сега е зам.-министър на опазването на здравето, оглави образувания пандемичен комитет.

Неговата задача е да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения. В комитета влизат основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ.

Кметът подреди незабавен ремонт на Рогошко шосе

Авариен ремонт на Рогошко шосе стартира по разпореждане на кмета Здравко Димитров. Строителните действия включват сектор от моста на Адата до табелата за изхода на града, дълъг към 1,2 км. От през вчерашния ден се слагат указателни табели, че се прави ремонт, а разрушената настилка се фрезова. Дупките ще се запълват с асфалт в останалите хубави дни от седмицата преди преваляванията.

Пловдив стана тъмносин в съдружното джуркане на областите

Пловдив още веднъж е с тъмносин регионален шеф след дребната алена забежка по време на двата служебни кабинета на ген. Стефан Янев. При съдружното джуркане на областите Пловдив се падна на Демократична България, а любимец за поста е Йордан Иванов от ДСБ. Днес се чака Министерският съвет за разгласи публично измененията, а младият правист да смени в кабинета на площад „ Никола Мушанов” някогашния чиновник на Държавна сигурност и ДАНС Ангел Стоев. Заместниците на Йордан Иванов ще са двама - по един от „ Има подобен народ” и „ Продължаваме промяната”.

Пенсионери висят с часове за инжекция и 75 лв. бонус

Обещаните 75 лв. за ваксина и нахлулият у нас омикрон доведоха до пенсионерски взлом на имунизационните кабинети в Пловдив. Още рано сутринта в първия работен ден на 2022-ра на всички места се извиха големи опашки. Желаещите да си ударят инжекция бяха най-вече възрастни хора, огромна част от които чакаха ред за бустерна доза.

Ваксинираните да си сложат трета доза поради Омикрон

- предлага в изявление за „ Марица “ математикът проф. Огнян Кунчев. Той работи по основаването на модели, които демонстрират разпространяването на вируса през другите сезони.

Ръст на продажби на парцели в Пловдив

Последното тримесечие на всяка година е най-силно за пазара на парцели, настояват от организациите за парцели. Тази устойчива наклонност на имотния пазар не се промени и през миналата 2021 година.

В Пловдив записаните продажби на парцели през третото тримесечие на 2021-ва са 4664, което е с 19,2% повече по отношение на същия интервал на предходната година, когато са вписани 3913 покупко-продажби, сочи статистиката. Нарастването в жилищното строителство идва от това, че стартираха няколко огромни жилищни комплекса в града.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР