Нова политическа криза в , след като служебният министър-председател Николае

...
Нова политическа криза в , след като служебният министър-председател Николае
Коментари Харесай

Румъния в политическа криза, премиерът не можа да състави правителство

Нова политическа рецесия в, откакто служебният министър-председател Николае Чука призна, че не може да сформира държавно управление.

„ Надявах се да намеря политическо решение... само че всички познаваме законите на математиката “, сподели пред публицисти Николае Чука, който беше назначен на поста преди 10 дни от президента Клаус Йоханис.
 Румънските либерали показаха проекто кабинет Румънските либерали показаха проекто кабинет
Назначеният за министър председател на Румъния Николае Чуке от Национал-либерална партия разгласи, че Изпълнителното бюро на партията е одобрило в петъ...

Румъния се тресе от политически рецесии от началото на октомври насам, когато демократичният министър председател Флоран Къцу загуби избор на съмнение в Народното събрание. Той беше иницииран откакто съдружен съдружник напусна държавното управление му поради " диктаторското му отношение ".

Йоханис в началото избра някогашния еврокомисар по земеделието Дачиан Чолош да размени Читу, само че Чолош не съумя да обезпечи нужното болшинство в Народното събрание.

Сега същата орис сполетя и Читу - военачалник, служил в Ирак и Афганистан, който влезе в политиката предходната година като член на Националната демократична партия (PNL). Преди да стане министър председател, Читу беше министър на защитата на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР