Нова парламентарна седмица, нови висини в депутатската реторика...Депутатите успяха да

...
Нова парламентарна седмица, нови висини в депутатската реторика...Депутатите успяха да
Коментари Харесай

Парламентът: нула, двете нули и части от тялото на Корнелия Нинова

Нова парламентарна седмица, нови небеса в депутатската изразителност...

Депутатите съумяха да се скарат още при разглеждането на седмичната си стратегия и да се разхлабен 30-ина минути след началото на съвещанието, откакто напрежението ескалира до въпроси като:

" Кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова сте? "

Високият звук (и стил) стартира след отхвърлянето на предлагането на " ИТН " за включване седмичната стратегия на закона за персоналната помощ. Последва обвиняване от Любомир Каримански към левицата, че тази другояче обществена партия е гласувала с " срещу ". Последва престрелка сред Каримански и социалиста Георги Михайлов, довела до поредност от персонални пояснения.

Точка на този спор като че постави ръководителят на парламентарната група на " Продължваме смяната " Андрей Гюров, който реши да чете декларация от парламентарната естрада, отдадена на греховете на ГЕРБ и на триумфите на държавното управление в оставка, в която на няколко пъти бяха подчертани кюлчетата, пачките и чекмеждежата, приписвани на някогашния министър председател - водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Гюров приказва и за задатъците за непостроените автомагистрали, средствата от проекта за възобновяване, за " орязания " 1 милиард, за абдикацията на предходното ръководство да го внесе в Европейска комисия за утвърждение и даже прикани " жителя " Борисов и неговия вицепремиер Томислав Дончев да се явят в Народното събрание да дават пояснения.

Така се случи, че " вицепремиерът " нямаше защо да се явява, защото Дончев е народен представител и бе в залата. Затова и взе думата, с цел да даде съвет на сътрудниците си от Политическа партия да четат деликатно - че България има година и половина да контракти средствата по проекта. Има и да усвоява пари по европрограмите. Но какво било контрактувано и усвоено досега?

" Нула! Нула! " - съобщи Дончев, присвивайки пръсти под формата на нула и предвижда, че страната ще загуби най-малко 3 милиарда от проекта.

" Две нули ", отвърна обаче депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов, припомняки ролята на кабинета " Борисов " по непридвижването на проекта, препращайки към характерното място, в което човек се усамотява.

Постепенно " дебатът " се измести към това кой имал по-голяма заслуга за приемането на актуализацията на бюджета - ръководещите или опозицията, като разногласието отново се завъртя към предлагането на Има Такъв Народ и всички опити на и.д. ръководителя на Народното събрание Мирослав Иванов да въдвори в случай че не ред, то най-малко учтив изказ в залата, удряха на камък.

Докато ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов не се обърна към сътрудника си по сан от Българска социалистическа партия Георги Свиленски с репликата: " Кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова сте? ".

Свиленски на часа скочи от депутатската си банка, само че Иванов разгласи 20-минутна отмора - за охладяване на пристрастеностите. След почивката Йорданов бе осъден със забележка, само че от левицата желаеха по-тежко наказване - премахване от съвещанието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР