Нова онлайн платформа за дискусия и експертни анализи, чрез които

...
Нова онлайн платформа за дискусия и експертни анализи, чрез които
Коментари Харесай

Милениум Клуб България с нови цели за развитие на страната през следващите 25 години

Нова онлайн платформа за полемика и експертни разбори, посредством които да се сътвори нова дълготрайна визия за бъдещето на страната показа сдружението на младите българи в чужбина, родени след 1981 година - " Милениум Клуб България ". Тя е част от акцията " Краят на прехода ", която то започва с конференция в Българска телеграфна агенция.

„ Последната ясна цел, която сплоти българите, беше влизането в Европейски Съюз. Оттогава обаче минаха 10 години без ясно сложени цели. Време е да се очертаят такива, което може да се случи единствено посредством неемоционални и справедливи разбори на политическата, обществената и икономическата конюнктура в страната “, разяснява Румен Чолаков, ръководител на Милениум Клуб България. Кампанията ще приключи на 10 ноември 2018 година, когато експертен екип на сдружението ще предложи стратегически цели пред България за идващите 25 години.

Кампанията цели да открои главните стратегически полезности и цели, които поколението на българските милениали да осъществя през идващите 25 години - полезности, които вълнуват младежите. Идеята е да се привлекат потвърдени на интернационално равнище политолози, историци, социолози и икономисти, които да допринесат за един безпристрастен прочит на актуалната история на България, като вземат участие в профилирани научни конгреси. Според сдружението публичният разговор би трябвало да се пренасочи от остарелите полемики на интервала 1944 -1989 г към сегашното и бъдещето по тематики, директно касаещи обществото – стопанска система, обучение, зравеопазване, правосъдната система.

През идващите месеци са планувани официални и неофициални срещи и полемики, най-важните от които са:

9 септември, Лондон: научна конференция „ България 1944-1989: какво в действителност се случи? “

10 ноември, София: отворена панелна полемика „ Ако през днешния ден е краят на прехода, какво следва напред? “ и показване на целите и задачите пред България за идващите 25 години.

„ Политическата изразителност в публичния дискурс не дава отговор на времето, в което живеем. Ние се възползваме от това, че не сме претърпели социализма и можем да бъдем платформа за професионална и справедлива оценка, като притеглим специалисти да я основат. За нас е значимо обществото и изключително нашето потомство, което след 20 години ще бъде във властта, да се концентрира върху проблеми и цели, които действително ни вълнуват като жители ", съобщи Румен Чолаков, ръководител на " Милениум Клуб България ".

„ Започвайки акцията, поканихме учени и специалисти да се включат като гост-автори в новата платформа или като участници в полемиките ни през идващите месеци, Специалистите насърчават самодейността ни да се завърши с разискването на предишното и да се отвори разговор за бъдещето, което за нас е сигнал, че се движим в вярната посока “, разяснява и Калоян Буковски, програмен началник на плана и член на УС на Милениум Клуб България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР