Нова онлайн измама се завъртя по българските имейли тези дни.

...
Нова онлайн измама се завъртя по българските имейли тези дни.
Коментари Харесай

Нова онлайн измама се завъртя по българските имейли

Нова онлайн машинация се завъртя по българските имейли тези дни. Този път имейлът идва сякаш от Интерпол, а в него се упорства неотложно да бъде отворен атачмънтът. В него обаче се съдържа вирус, който точи данните ни и може да ни коства скъпо, в случай че имаме онлайн банкиране.

Преди този имейл на потребителите, още веднъж от името на Интерпол, се изпращаха подправени призовки.

В наличието на имейлите се твърди, че потребителите са засечени, че следят детско порно и против тях се води следствие. Схемата е от месеци, само че огромна част от хората не знаят за нея, връзват се на мнимите имейли и изпадат в суматоха. Започват да звънят по юристи и познати в полицията или правосъдната система, преди да схванат, че това са безусловно подправени призовки, написа " Телеграф ". Има и писма непосредствено от името на Министерство на вътрешните работи, които пък стряскат потребителите, защото получават писмо, озаглавено " Призовка за съд “, като се твърди, че е изпратено от Национална полиция. Схемата и на този имейл е, както при останалите под атачмънта, който е в PDF формат, написа " Моля, обърнете внимание на обвиняванията против вас. Национална полиция “.

Хората са обезпокоени от имейлите и се чудят дали са плод на следващата рекламна офанзива сходна на чатбота " Наталия “, който пуснаха от най-големия мобилен оператор, или нагла скица за машинация от страна на хакерите. От Министерство на вътрешните работи са безапелационни, че става въпрос за спам и нито от полицията, нито от съда имат процедура да пращат имейли и да приканват хора по електронните им пощи.

" Във времето са получавани сигнали за подобен вид писма, адресирани от името и на други структури на Министерство на вътрешните работи. Съветът на специалистите е при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля и отварянето им, тъй като това може да крие риск и за техните електронни устройства “, показват от пресцентъра от полицията. Специалистите предизвестяват, че при отваряне на подобен имейл е допустимо данните да се употребяват злонамерено за кражба на идентичност, регистрации в интернет или кражба на финансови средства. " Ако получите писмо със подозрително наличие, уведомете екипа на вашата е-поща. Не въвеждайте персоналните си данни в интернет и постоянно бъдете деликатни, преди да отворите линк към връзка “, допълват от пресцентъра на полицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР