Нова наредба влиза в сила от началото на настоящата година.

...
Нова наредба влиза в сила от началото на настоящата година.
Коментари Харесай

Куп стадиони в България заплашени от затваряне заради нова наредба

Нова разпоредба влиза в действие от началото на актуалната година. Тя е обвързвана с критериите, които българските клубове от Първа и Втора лига би трябвало да покрият, с цел да вземат лиценз написа „ Меридиан мач “.
Първият аршин е обвързван с потенциала на стадионите и местата за сядане. Според въпросната разпоредба тимовете от елита на България трябва да разполагат с най-малко 1500 места за сядане, до момента в който тези за отборите от Втора лига би трябвало да са най-малко 800.
Друг от критериите дефинира местата от стадионите, които би трябвало да са покрити. Според нововъведението най-малко 7% от местата би трябвало да са под козирка, като клубовете, чиито игрища не дават отговор на сходни условия, ще бъдат глобени. Интересно е, че условията на УЕФА предлагат 1/3 от местата по трибуните да бъдат покрити.
Обръща се внимание и на броя тоалетни, които би трябвало да има по българските игрища. Според наредбата минималният брой би трябвало да бъде както следва: 1 тоалетна и 1 писоар за 50 мъже; 1 тоалетна със седалка за 20 дами.
На какви изключения са подготвени от БФС, прочетете в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР