Нова многофункционална спортна зала в квартал Слатина“ ще изгражда Столична

...
Нова многофункционална спортна зала в квартал Слатина“ ще изгражда Столична
Коментари Харесай

Столичната община ще строи спортна зала в „Слатина“ за над 11 млн. лв.

Нова многофункционална спортна зала в квартал „ Слатина “ ще построява Столична община благодарение на публично-частно партньорство. Стойността на плана, който би трябвало да е приключен в края на 2025 година, е 11.2 млн. лева без Данък добавена стойност. Проектирането ще отнеме 7 месеца, а самото осъществяване – 24 месеца.

Поредната спортна зала в София ще бъде финансирана от Фонда за стабилно градско развиване и с инвестиция от баскетболния клуб „ БУБА Баскет “, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на конференция.

За да се осъществят дейностите, Столичната община е предоставила срочно право на градеж от 30 години, като по-късно общината ще стане притежател на всичко построено.

Даваме опция на децата “, уточни Георгиева, представен от БНР.

По думите на Георгиев новата зала е " перлата в короната на спортната стратегия ", по която към този момент се построяват още четири уреди в Люлин, Лозенец и Горубляне. Така общо в петте обекта ще има опция за близо 200 часа седмично гратис прилагане от жителите.

Зала „ Слатина “, както ще се споделя оборудването, ще се простира на повърхност от 7 хиляди кв. м и ще е с потенциал от 500 места. Тя ще се намира наоколо до ул. „ Гео Милев “.

Терените в спортното оборудване ще са няколко – две баскетболни стадиони на закрито, няколко по-малки зали за други спортове, измежду които обща физическа подготовка, бокс, битка, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити стадиони, от които ще бъдат отворени напълно за свободно прилагане от жители всеки ден от 7 до 21 ч.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР