Нова медия, която ще бъде изцяло онлайн и която ще

...
Нова медия, която ще бъде изцяло онлайн и която ще
Коментари Харесай

Нова онлайн медия за младите в Европа ще излъчва на шест езика

Нова медия, която ще бъде напълно онлайн и която ще е 100 % видеомедия, предопределена за младите европейци на възраст сред 18 и 34 години, ще се появи скоро. Проектът е взаимен на френската медийна група Франс Медия Монд и на немската група Дойче веле, съобщи Франс прес.

Медията ще се назовава ENTR и до началото на лятото ще стартира да предлага наличие в ЮТюб, Facebook и Инстаграм на френски, немски, британски, полски, португалски и румънски.

Проектът, подет още предходната година с бюджет от 3,2 милиона евро, се координира от френско-германски екип от 12 публицисти. Новата медия ще разчита на десетина партньорски медии във всяка една от шестте страни, на чийто език ще излъчва наличие.

ENTR ще предлага видеа, отдадени на всички тематики, пораждащи интерес и каращи от ден на ден млади да реагират в интернет и в обществените мрежи. Проектът припомня на други сходни медии, които са 100 % цифрови и които са ориентирани към младите в обществените мрежи като Брют, Мънки или Слаш.

Новата медия е съфинансирана от Европейски Съюз и цели да насърчи ангажираността и разговора измежду младите в Европа, показвайки им европейското измерение на тематиките, които са им драговолно и допринасяйки за тяхното европейско съзнание. Сред засегнатите тематики от медията ще са климат, претовареност, взаимност, просвета, технологии и други Проектът е отворен и за други езици, разчитайки на нови партньорства, споделят неговите основатели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР