Нова лява партия, повече от сериозна алтернатива на БСП, която

...
Нова лява партия, повече от сериозна алтернатива на БСП, която
Коментари Харесай

БСП се цепи! Крум Зарков прави своя партия

Нова лява партия, повече от сериозна опция на Българска социалистическа партия, която ще докара до още по-сериозно разединение в Столетницата, стяга трио емблематични социалисти. Планът ще бъде задействан незабавно, откакто стане ясно дали Корнелия Нинова остава отпред на „ алените “, или Крум Зарков ще успее да я бутне.

Тъй като е малко евентуално Каката да хвърли кърпата при какъвто и да е резултат от вота на 2 октомври, евентуално ще се задейства проект „ Б “.

Лидери на новата партия ще бъдат самият Крум Зарков, евродепутатът Петър Витанов и Станислав Владимиров, кметът на Перник. Всъщност това е и най-голямото обитаемо място, в което Българска социалистическа партия има власт, само че от дълго време локалните социалисти не се подчиняват на Нинова.

Заверата към този момент е в ход, като се работи освен със структури на социалистите, само че и с други дребни обединения, позиционирани в левия бранш.

Реклама

Нещо повече, „ Галерия “ научи, че без да бъде канен, Сашо Томов е надушил плана. И незабавно се предложил да стане част от новата мощна лява партия. Естествено, внимателно бил отхвърлен, тъй като носи неприятен имидж и гласове на родственици и другари.

Битката за Българска социалистическа партия занапред ще се разгаря и този път столът на Нинова наподобява мощно разтърсен. Единственият късмет Кака да се избави минава през присъединяване във властта. Предвид неразбираемия формат на новия парламент, към този момент това наподобява мощно подозрително.

Миналата година Зарков към момента не беше толкоз безжалостен съперник на Нинова. „ Корнелия Нинова пристигна в Българска социалистическа партия през 2016 година и аз настоявам, че тя тогава беше точният човек на точното място.

Тя пристигна, когато партията не беше в добра кондиция и съумя с нейната сила и воля да я вдигне. Тези борби – аз не се отхвърлям от тях, бил съм част от тях. Реформата, която се организира в Българска социалистическа партия, способства значително за положителния ни резултат през 2017- а.

Между 2017-а и 2020- а ние бяхме единствената твърда парламентарна съпротива на един режим, който през днешния ден всички отхвърлят, само че единствено преди година и половина никой не смееше да гъкне против него. В Народното събрание ние вършехме тази работа “, сподели той в изявление за БНР.

Година по-късно обаче той стана напълно очевидна съпротива на лидерката: „ Ако Българска социалистическа партия се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то злополуката е неизбежна “, явен е кандидат-партийният водач.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР