Нова лодкостоянка в местност Ъгъла“ на Солниците в Бургас има

...
Нова лодкостоянка в местност Ъгъла“ на Солниците в Бургас има
Коментари Харесай

Изградиха 4-ата поред лодкостоянка на Солниците в Бургас

Нова лодкостоянка в околност „ Ъгъла “ на Солниците в Бургас има подготвеност да стартира работа през месец май . Това заяви кметът от профила си във Фейсбук.

Тя е сезонна и е предопределена за дребни риболовен лодки. Капацитетът й е за 20 плавателни съда с дължина 6,5 метра .

Лодкостоянката е оборудвана с отвесен пристан на две равнища . Предвидени са и уреди, които обезпечават стартирането на вода на плавателните съдове, тяхното изваждане на сушата, както и за предпазване, за осъществяване на ремонтни действия с авторемаркета.

В зоните за швартоване на лодките има построени колони за електрозахранване и водоснабдяване за потребностите на риболовците. Направено е подсилване на бреговата линия, построен е вълнолом, който с изключение на прекъсването на вълните, ще стопира теченията и навлизането на наноси в оборудването.

Проектът на Община Бургас е финансиран по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година , подкрепена от ЕФМДР, процедура „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и лодкостоянки “.

Министерство на стопанската система и промишлеността: „ Лукойл “ би трябвало да заплати вноска от 3,4 млн. лв. на страната

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР