Нова измамна схема. Теглят онлайн кредити от чуждо име с

...
Нова измамна схема. Теглят онлайн кредити от чуждо име с
Коментари Харесай

Внимание! Нова сериозна измамна система! Мъж се оказа с 5 кредита, без да знае

Нова лъжлива скица. Теглят онлайн заеми от непознато име с кражба на персонални данни.

Как мъж се оказа дебитор с няколко заема, без да знае, че е кандидатствал за тях? Преди дни Тихомир получава позвъняване от компания за бързи заеми. Известяват го, че има забавена вноска по заем. Твърди обаче, че заем не е теглил.

В офис на компанията схваща, че заемът е теглен преди месец. По електронен път. А данните на кредитополучателя напълно съответстват с неговите. Истинският потрес обаче идва откакто желае информация от Българска народна банка, предава Нова тв.

„ Справката като излезе, още 4, напряко 5 заема на 5 януари – всички са изтеглени ”, споделя той. Твърди, че до момента в който заемите са теглени е бил на промяна като водач в градския превоз. И демонстрира пътен лист.

След като схваща, че е излъган Тихомир подава тъжба в полицията. Сигнал е изпратен и до прокуратурата.

„ За да се извърши една такава машинация несъмнено би трябвало да има кражба на идентичност. Ако той се снабди с нашия документ или подправи нашия документ, даже копие от документа, който позволява онлайн обмена на данни – огромна е вероятността това да се случи ”, твърди Цанко Цолов от Комисията за отбрана на персоналните данни.

„ Някой би трябвало да се показа за друго лице, да бъде толкоз съобразителен, че да е основал непозната идентичност и на идната фаза, когато би трябвало да изтегли физически сумата,  да разполага с фалшифициран документ за идентичност, с цел да се даде за другиго ”, твърди Николай Цветанов от Асоциацията на компаниите за бързи заеми.

Проверка на NOVA сподели, че опити за изтегляне на заеми от името на Тихомир са правени и в други компании. Цялата история очаквайте на 21-ви в " Здравей, България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР