Нова измамна схема е разбила полицията в Монтана, научи BulNews.bg.

...
Нова измамна схема е разбила полицията в Монтана, научи BulNews.bg.
Коментари Харесай

Внимание! Майстори прибират пари за ремонт и не се вясват повече

Нова лъжлива скица е разрушила полицията в Монтана, научи BulNews.bg. Майстори от други елементи на страната идват и прибират пари за поправки, само че по този начин и не се появяват повече да свършат работата.
На 9 март в полицейския сектор в Медковец е получен сигнал от 79-годишен гражданин на село Расово. Той съобщил, че предходния ден трима непознати пристигнали в дома му и предложили да извършат промяна на улуци. „ Майсторите” поискали пари за закупуване на материали и мъжът им дал наличните си 950 лв.. След това те си отишли и по този начин и не се върнали да извършат уговорените ремонтни действия.
Тримата били оповестени за търсене и на 22 март е получен сигнал за група лица пред хипермаркет в Монтана, които дават отговор на описанието на мнимите майстори. Сформирана е група от полицейски чиновници от Лом и Монтана, които заловили 5-има мъже. Трима от тях били от Варненско, а другите – от Ямбол, надлежно на 27, 32, 18, 20 и 23 години. Те се придвижвали с лек автомобил „ Опел Вектра”. Заедно с автомобила са конвоирани до полицията в Лом, където са арестувани за 24 часа.
При извършените разпити с задържаните, със очевидци и след очна ставка с потърпевшия е открит директният създател на измамата – 27-годишният варненец. Той непринудено предал сумата от 950 лв., които ще бъдат върнати на притежателя.
Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР