Нова гора от над 1300 дървета ще бъде засадена днес

...
Нова гора от над 1300 дървета ще бъде засадена днес
Коментари Харесай

Доброволци засаждат 1300 дървета в с. Бракьовци

Нова гора от над 1300 дървета ще бъде засадена през днешния ден край село Бракьовци, община Годеч. Инициативата е на организацията Гората.бг.

Инициативата към този момент не е нова, а поредна.

В нея ще вземат присъединяване над 400 доброволци, взаимно с Гората.бг и експертите от Държавно горско стопанство-Годеч и по самодейност на общността на Променящите България, част от програмата им за поддръжка на зеленото развиване.

До края на деня ще има засадени 1300 дървета - дъбове и македонски акации, към към този момент засадените 1,4 милиона дървета, споделя Никола Рахнев

„ Почистваме, приготвяме го, изнасяме остарели, към този момент отсечени и изсъхнали дървета, защото е имало пожар, който е обгорил част от гората и ние сега почистваме, с цел да можем дружно със стотици доброволци да създадем това, което е належащо, с цел да подпомогнем природата и да имаме нова красива гора. Всичко е гратис, всичко е осигурено…Осем години към този момент вършим това и продължаваме с нашата цел от 3 млн. на този стадий “.

Младите дръвчета са съобразени със сезона и с мястото - подобаващи са за  1200 метра надморска височина.

Ако желаете да участвате, ще ви чакат в 10,30 часа на 2 км. преди с. Бракьовци до табела, на която написа „ Исторически път “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР