“Нова година, нова вълна – така тръгнаха нещата. Нищо по-различно

...
“Нова година, нова вълна – така тръгнаха нещата. Нищо по-различно
Коментари Харесай

Отново сме на предела на възможностите пред новата Covid вълна

“Нова година, нова вълна – по този начин потеглиха нещата. Нищо по-различно от предходната година, още веднъж сме на лимита на опциите, кадровият проблем е фрапантен.

На пръв взор няма място за оптимизъм, вижда се, че всичко стремглаво пораства. Сюрпризираха ни с цените на газта, дори в този момент оформяме едно писмо по отношение на внезапното повишаване на цените на тока. “ - сподели в предаването на “Нашият ден “ на БНР доктор Неделчо Тотев , шеф на болничното заведение в Чирпан и ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения.

Основните въпроси в писмото

“На първо време ще фокусираме вниманието върху казуса с енергийните източници,   внезапният скок,  които рефлектира върху всичко.

Отделно от това, голямата част от въпросите, които ни трябват за ковид, ги няма на пазара. Има и огромен различен недостиг на медикаменти . Това също е един проблем, който може би няма да засегнем в това писмо, само че ние си продължаваме с питанията, тъй като тези медикаменти са в логаритъма на пътеките и когато не успеем да ги открием заради отвод от страна на снабдители, нещата стигат до неспособност за работа. Имаш пациенти и направена терапия, само че няма от кое място да ги закупиш. “

Очакванията от актуализацията на бюджета

“Дори да имаме запаси от предходната година, тъй като тогава се дадоха едни пари в края на годината, които нямаше по какъв начин да бъдат усвоени рационално. Остана един запас, само че този запас ще се използва още в първия месец .

Чудим се дали ще продължи това финансиране, което беше преди – 600-300-120, което е за личния състав. Дали тези 1200 лв. ще вървят.

Надяваме се, когато новото държавно управление се ориентира в обстановката, да стартират срещи и да стартират да се взимат съответните решения. “

Търговският статут на болниците 

“Намесихме прекомерно доста търговията в медицината, по тази причина към този момент не приказваме за медицина. Не са удовлетворени нито пациенти, нито лекари. “

Чуйте повече в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР