Нова анкета тръгна в една от детските градини във Варна,

...
Нова анкета тръгна в една от детските градини във Варна,
Коментари Харесай

Нова анкета във варненска детска градина пита родителите Познавате ли достатъчно децата си?

Нова анкета потегли в една от детските градини във Варна, научи Varna24.bg
За разлика от предната, спусната от Община Варна, която имаше за цел да откри дали родителите желаят да има камери в детските заведения, които да наблюдават държанието най-вече на педагогическия личен състав, тази има за цел да заостри вниманието на родителите към държанието на личните им деца и възпитанието вкъщи.
Анкетата предизвика откровени размишления, дали познаваме задоволително децата си и какво вършим в фамилна среда за преодоляване страховете и експанзията на малчуганите. 
Проучването има за цел да откри с кого поддържа връзка най-вече детето вкъщи, какъв брой време отделят родителите за другарство с малчугана, дали детето се опасява от нещо съответно.
Родителите би трябвало да отговорят още на въпросите: Как успокоявате детето, когато е уплашено или ядосано? В какво детето подражава на родителите си? Какво притегля вниманието на детето Ви, какво му харесва и с какво се занимава? Мислите ли, че детето Ви има прочувствени проблеми - подтиснатост, несдържаност, незадоволеност? Сприятелява ли се елементарно детето Ви? Изпитва ли детето Ви подчертана благосклонност към друго дете от групата? Забелязвали ли сте детето Ви да таи неприятно отношение към друго дете, предизвикано от съревнование, битка за водачество? Мислите ли, че детето Ви е склонно към експанзия? Мислите ли, че детето Ви е склонно да излъже за привличане на внимание? Мислите ли, че детето Ви може да има друго държание в дома и в детската градина? Какво наказване налагате на детето си? Смятате ли, че давате задоволително персонална независимост на детето си? Мислите ли, че детето Ви може да изненада с постъпка, която е неприсъща за него?
Анкетата е навременна и цели да откри дали родителите познават задоволително държанието и навиците на своите деца и да се замислят дали те вършат нужното за преодоляване на неприятните навици. 
Педагози от детски градини споделят, че един от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват в последните години е експанзията сред децата и желанието за водачество непременно. При по-големите деца се формирали лидерски групи, които воювали между тях. 
Учителите са на мнение, че значима роля при образуване държанието на детето е персоналния образец на родителите и връзките в фамилията, само че голям фактор се явяват медиите с предаваните нападателни детски филмчета и неприятни образци за подражателство, както и подводните камъни на виртуалното пространство, до което малчуганите имат достъп от най-ранна детска възраст.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР