Нова ало-измама плъзна из страната. Измамници звънят по телефона, представят

...
Нова ало-измама плъзна из страната. Измамници звънят по телефона, представят
Коментари Харесай

Нова ало-измама плъзна в страната, крадат банкови данни и пари

Нова ало-измама плъзна из страната. Измамници звънят по телефона, показват се за банкови чиновници и желаят да получат информация за банкови карти, за пароли за електронно банкиране, споделя Нова тв. 

Измамата може да не е единствено по телефона, само че и посредством изпращане на имейл. Отсрещната страна се прадставя за банков чиновник, визира тематика, обвързвана със сигурността на банката и желаят от жителите сметки и пароли за банковите приложения и номера на банкови карти. Така измамниците имат пряк достъп до банковите средства на жителите и незабавно се разпореждат с тях, обясни Йордан Пешев, шеф бранш в Икономическа полиция към Столична дирекция на вътрешните работи.

Това е относително нова машинация за нас. Регистрираните случаи на машинация в София досега са 12, като в 99% от тях измамата е останала незавършена, само че в един случай действието е финализирано, уточни той.

Хората би трябвало да знаят, че никоя банкова работа не би звъняла на клиентите си и да им споделя, че има проблем със сигурността, който би могъл да се позволи по телефона. Не съществува и процедура чиновници да изискват по телефон или имейл сходен тип данни. Апелирам хората да не се поддават на сходни измами и да не си дават данните на който и да било, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР