Нова акция за издирване на нелегални телефони в килията на

...
Нова акция за издирване на нелегални телефони в килията на
Коментари Харесай

Търсят нов телефон в килията на Банев

Нова акция за търсене на незаконни телефони в килията на Николай Банев готвят затворническите управляващи, написа " България Днес ". Повод за интервенцията е възобновената интернет интензивност на обвинявания в пране на пари и укриване на налози олигарх.

От няколко дни Банев още веднъж пуска пространни опуси и откровения в личната си фейсбук страница след едномесечна пауза. Писанията на милионера засягат настоящи тематики, свързани с следствието след към месец наложително мъртвило. Повод за осведомителното ембарго бе открит по Коледа незаконен телефон в килията му. С него съгласно зам. основния прокурор Иван Гешев Банев всекидневно си чател по интернет с юриста си и пускал информации в мрежата по какъв начин се усеща в килията. Отделно от това олигархът употребявал връзката с външния свят, с цел да провежда хибридна война против страната и прокуратурата и да търси политическо леговище в Русия, добави Гешев.

Месец по-късно откровенията още веднъж започват. Любопитно е, че реакцията на Николай Банев по въпроси, свързани с следствието, в много от случаите е мигновена. Минути откакто в четвъртък се появи информация за почналия списък от съдия-изпълнител на резиденцията му в столичния кв. Бояна, Банев към този момент бе подготвен с коментара си.

Свръхактуален бе и вчерашният коментар на Банев във фейсбук. Малко преди спецсъдът да прегледа следващото му искане да излезе от килията, олигархът пусна голям текст с обвинявания против политици и прокурори, които са му попречили да развива вярно приватизираното дружество. Сред детайлно описаните случаи е и компанията на олигарха " Хелио-Тур-С ", която при всеобщата приватизация закупи паметния къмпинг „ Каваците “. Впоследствие притежаваните над 770 декара земи край Созопол дружно с нощни заведения и заведения са трансферирани на дъщерното сдружение " ТХ Русалка Холидейз ".

Според осведомени писанията на Банев за " Хелио-Тур-С " съответстват с подготвяната от управляващите процедура по ликвидация на фирменото имущество. Според осведомени, сходно на столичната резиденция на Баневи, и там до дни би трябвало да влезе съдия-изпълнител. Повод са големите отговорности на ръководената от Евгения Банева " ТХ Русалка Холидейз ". Справка в уеб страницата на Национална агенция за приходите демонстрира, че към днешна дата сдружението има неплатени 566 082,07 лв. налози. През последната година Банева получава многократни писма от чиновници в приходната администрация да си заплати. Реакция по този начин и няма, настояват осведомени. В резултат до дни се чака процедура по наложително събиране на парите, включваща списък и последвала ликвидация на земите по морето.

Близо милион отговорности има и ръководената от Николай Банев компания " Секюрити 2011 ", която в предишното се споделя " АКБ Секюрити ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР