Нов залп от ракети е бил изстрелян от Южен Ливан

...
Нов залп от ракети е бил изстрелян от Южен Ливан
Коментари Харесай

Хизбула обстрелва Израел от Ливан, последва ответен огън

Нов залп от ракети е бил изстрелян от Южен Ливан към Израел през днешния ден, споделиха ливанските държавни медии.

Атаката провокира ответен огън, съгласно боен източник, съобщи Агенция Франс Прес.

Това е третият ден, в който има замяна на огън в граничната зона,след като ХАМАС предприе невиждана многостранна офанзива против южния фланг на Израел от линията Газа през уикенда.

„ Ракети са били изстреляни от... южен Ливан към региона на Галилея “ в северен Израел, заяви формалната Национална осведомителна организация. Междувременно боен източник, поискал анонимност - защото не е акредитиран да приказва с медиите, удостовери, че това е провокирало ответен израелски огън.

Говорителят разгласи, че ракетите са били изстреляни от град Клайле, ситуиран в южния ливански окръг Тир.

Няма информация за жертви от ливанска страна.

„ В отговор на обстрелите, разпознати от територията на Ливан към територията на Израел, бойците на ЦАХАЛ (армията) сега дават отговор с артилерийски огън “, показват от израелските сили.

Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL), които работят като буфер сред Ливан и Израел, обявиха, че са в контакт с двете страни " за деескалация на тази доста рискова обстановка ".

Граничният обстрел идва ден откакто израелските удари против Ливан убиха трима членове на терористичната формация " Хизбула ".

" Хизбула " съобщи, че е отмъстила, като е блъснала две израелски казарми.

Израелската войска разгласи, че нейните бойци са ликвидирали " редица въоръжени обвинени ", които са минали границата от Ливан.

По-рано терористичната формация съобщи, че е изстреляла артилерийски снаряди и управляеми ракети против Израел, " в символ на взаимност " с офанзивите, подхванати от Газа от нейния съдружник ХАМАС.

Израел предизвести " Хизбула " да не се намесва във войната с Газа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР