Нов вирус, засягаш очите, върлува в Пловдив. Неговите симптоми набодобяват

...
Нов вирус, засягаш очите, върлува в Пловдив. Неговите симптоми набодобяват
Коментари Харесай

ОБЗОР: Прокуратура и МВР в нов сблъсък, искри и в парламента, нов вирус върлува в Пловдив

Нов вирус, засягаш очите, върлува в Пловдив. Неговите признаци набодобяват тези при зараза с Омикрон.

В пловдивската общинска болница „ Св. Пантелеймон” доктор Атанас Парев прави пробно лекуване на пациенти с COVID-19. Медикът следи по какъв начин лекарство против ковид на „ Пфайзер” блокира размножаването на вируса. Ето до какви заключения доближиха неговите наблюдения, разказани от първо лице:

Междувременно се следи ясно, че заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област продължава да пада. От през днешния ден още една област излиза от лилавата зона. Останалата част от страната обаче към момента е с най-голям риск от COVID-19. Ето картината:

Ново напрежение сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Днес СГП стартира инспекция за вероятно непозволено потребление на софтуера „ Пегас “ в държавни структури за нерегламентирано подслушване на българските жители.

Поводът за искри стана и досъдебното произвеждане по случая „ Булгаргаз”. От прокуратурата излязоха със известие, че част от материалите по делото са отделени, защото полицейски шефове от ГДНП са надвишили правата си. От Министерство на вътрешните работи отвърнаха неотложно и обявиха, че са правили инспекция по ЗМВР, а не досъдебно произвеждане по Наказателно-процесуален кодекс.

Премиерът Кирил Петков и депутатът от ГЕРБ и някогашен кмет на Пловдив Иван Тотев също влязоха в преден конфликт. Те поспориха по тематиката за децентрализацията на днешния парламентарен надзор. Петков слезе и в свада с депутати от Движение за права и свободи. Прочете още по тематиката тук:

Първите две двойки испански изтребители, които ще вземат участие в взаимната защита въздушното пространство на България, идват през днешния ден у нас. В базата в " Граф Игнатиево " към този момент има към 150 военнослужещи от Испания.

Промени в Плана за възобновяване засегнаха три основни области- превоз, опазване на здравето и енергетика. Те обгърнаха и S-бана в Пловдив, за който стана ясно, че ще се финансира с пари от Европа. Още по тематиката вижте тук:

Парламентарната комисия по опазване на здравето не одобри през днешния ден план на решение, с който здравният министър да бъде длъжен да издаде заповед за анулация условието за даване на зелен документ. Тя отхвърли и в ъвеждане на обезщетителен механизъм за цената на електрическата енергия на лечебните заведения. Стана ясно обаче, че страната работи по въпроса да закупува тока на лечебни заведения и обществени домове.

Съдът остави в ареста Васко Рупеца, обрал с револвер пощата в Катуница и отмъкна над 3 000лв. Магистратите взеха най-тежката мярка за неотклонение против мъжа, който заплаши служителката, насочвайки към нея огнестрелно оръжие.

Ударна акция на ГДБОП на Автомагистрала „ Тракия “, при която бяха открити 10 кг. Хероин:

Верижна злополука с три коли затрудни придвижването по основен бул. в Пловдив през днешния ден. Още по тематиката вижте тук:

Скандален случай с анулация на карантина на пловдивчанин, откакто над 5 месеца от приключването ѝ, съдът се наложи да я анулира. РЗИ-София ще би трябвало да заплати 500 лева Ето по какъв начин се стигна до това:

Пловдивчанинът Младен Шишков пък бе наказан да заплати 900лева обезщетение за нанесените телесни вреди и обидни думи към Венцислав Шишковски. Шишков бе приет за отговорен, откакто е блъснал съперника си в главата и го обидил. Сцената се разиграла до хотел SPS в квартал „ Тракия”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР