Нов тип онлайн измама стана популярна в интернет. Оказва се,

...
Нов тип онлайн измама стана популярна в интернет. Оказва се,
Коментари Харесай

Нова измама в интернет - очаква ви глоба, ако търсите порно

Нов вид онлайн машинация стана известна в интернет. Оказва се, че стотици българи са били застрашени да платят подправена санкция към Министерство на вътрешните работи, тъй като са гледали нецензурен материали.
Схемата била следната - потребителите търсещи порно в интернет били застрашени с предизвестие. След зареждане на порнографското наличие, върху десктопа или екрана на устройството се появява известие на неприятен български език, което гласи, че са уличени за гледане на материали с педофилия и принуждение, съобщи bTV.
Съобщението споделя още, че потребителите би трябвало да платят на Министерство на вътрешните работи сума от 40 лева по платформата за електронно разплащане „ Уеб мъни”. Ако не преведете парите, даденият консуматор ще бъде задържан от мобилна група на Министерство на вътрешните работи.
Поне 30 души са повярвали и са платили сумата. Британската компания за електронно разплащане към този момент са блокирали четири портфейла, събиращи пари от гузни консуматори, и проверяват кой ги е записал.
Българските им сътрудници стопираха услугата у нас. Според специалисти в тази ситуация даже не е нужна антивирусна стратегия. При актуализирани операционни системи, тези рискови уеб сайтове не се зареждат. От ГДБОП потвърдиха, че проверяват фишинг офанзива. По информация на bTV тя е пристигнала от страна отвън Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР