Нов симптом на варианта Омикрон може да се прояви при

...
Нов симптом на варианта Омикрон може да се прояви при
Коментари Харесай

Откриха нов симптом на Омикрон при деца под 5 години

Нов признак на разновидността Омикрон може да се прояви при деца под 5-годишна възраст. Американски експерти предизвестяват за остра " лаеща " кашлица, съпроводена от хриптене, известна като круп и още позната в медицината като ларинготрахеобронхит, оповестява NBC News.

" Лаещата кашлица " не е рискова, само че може да тормози доста родителите, показват лекарите, които изясняват признака с обстоятелството, че при децата Омикрон визира най-вече горните дихателни пътища, а не по-дълбоко в белите дробове.

" Дихателните пътища на дребните деца са толкоз тесни, че се запушват и при най-малкото инфектиране ", споделя доктор Бъди Крич, педиатричен специалист по инфекциозни заболявания и шеф на програмата за проучване на имунизациите Vanderbilt в Медицинския център на университета Vanderbilt в Нашвил, Тенеси.

Специалистът отбелязва още, че в последно време той и сътрудниците му виждат такива признаци точно в деца, инфектирани с COVID-19. Горните им дихателни пътища са мощно подути и по тази причина се появява този нехарактерен тон при кашлица и дишане.

Лекарите обаче са безапелационни, че това е нещо обикновено, не е рисково и се лекува относително елементарно.
Свързани вести Нови признаци на Омикрон: Ако кожата, устните и ноктите посинеят, тичайте при лекаря
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР