Нов рекорд от заразени отчита Китай. Най-тежката Ковид вълна от

...
Нов рекорд от заразени отчита Китай. Най-тежката Ковид вълна от
Коментари Харесай

В Китай се оплакват от най-тежката Ковид вълна от началото на пандемията

Нов връх от инфектирани регистрира Китай. Най-тежката Ковид вълна от началото на пандемията в Китай, предава .
Китайските управляващи са открили 29 411 нови случая на коронавирусна зараза през последните 24 часа, което е нов връх от началото на пандемията, заяви ТАСС, базирайки се на отчет на китайската Държавна администрация по опазване на здравето и хигиена.

При 3020 от инфектираните лица се следят признаци на Ковид-19. От тях 21 са пристигнали от чужбина, а останалите са се заразили вътре в страната. Най-голям е броят на инфектираните в Шанхай (2573).

Останалите 26 391 са безсимптомни носители на заболяването. Най-голямата част от откритите безсимптомни случаи е още веднъж от Шанхай - 25 146.

От началото на пандемията в Китай са регистрирани общо 171 300 доказани случая на ковид (китайските управляващи не включват в този брой безсимптомните пациенти). Броят на смъртните случаи е 4638, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Епидемиологичната конюнктура в страната остава сложна. През последния месец местни случаи на заразяване с ковид са открити в 30 от 31 провинции, общини и самостоятелни области на Китай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР