Нов проект за санкции срещу Русия са подготвили сенаторите републиканци

...
Нов проект за санкции срещу Русия са подготвили сенаторите републиканци
Коментари Харесай

САЩ готвят нови драконовски санкции срещу Русия

Нов план за наказания против Русия са подготвили сенаторите републиканци Линдзи Греъм и Робърт Менендес, оповестява Ройтерс. Ограниченията са поради намесата на Москва в изборите в други страни, както и поради ситуацията в Украйна.

Руското бизнес издание " Комерсант " разяснява новите " драконовски " наказания против Русия, които се канят да наложат Съединени американски щати. През предходната година планът на сенаторите Линдзи Греъм и Робърт Менендес бе отритнат, припомня вестникът.
Документът, импортиран в този момент в Сената, планува още по-строги ограничения - възбрана американски вложители да влагат средства в съветски дългови облигации от нови излъчвания и наказания против съветски банки, които " подкрепят намесата във вътрешните работи на задгранични страни ".
Предложено е също да се забрани американци да влагат в планове за рандеман на нефт в Русия и да бъдат глобени всички енергийни планове в чужбина с присъединяване на съветски държавни компании. Това би сложило под удар газопроводите " Северен поток-2 " и " Турски поток ", прецизира всекидневникът.

За разлика от предходния законопроект се оферират и наказания, засягащи планове за произвеждане на полутечен газ с присъединяване на съветски компании отвън Русия. В момента такива планове няма, само че съветският " Газпром " теоретично е развивал сходни проекти за Иран, а " Роснефт " - за Венецуела, тоест за страни, обхванати към този момент от глобите на Съединени американски щати, прибавя " Комерсант ", представен от Би Би Си.
Според специалисти, представени от уеб страницата " Военное обозрение ", в случай че бъде неразрешено пазаруването на съветски държавен дълг от задгранични вложители, рублата може да спадне до ниво 75 рубли за щатски $. Това ще форсира инфлацията и ще сътвори проблеми за бизнеса.
И в случай че бъдат наложени тези наказания, още не се знае дали финансовото министерство в Москва ще може да заема толкоз средства, колкото му потрябват. А ще му трябват доста, тъй като съветското държавно управление е решило да финансира инфраструктурните планове посредством продажби на държавен дълг, показва " Военное обозрение ".

Англия работи дружно с европейските сътрудници над разбор на нови антируски ограничения в отговор на случая покрай Керченския проток през предходната година. Това съобщи прессекретарката на английското министерство на външните работи пред сътрудник на ТАСС, който я помоли да разяснява изявленията в английски медии за вероятни нови наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати против Русия.

" Англия постоянно е била отпред на европейските наказания в отговор на дейностите на Русия в Украйна. През предходната година подкрепихме изцяло новите наказания в отговор на съветските избори в Крим и Севастопол, построяването на Керченския мост и противозаконните избори в Източна Украйна ", напомни прессекретарката на Форин офис.

Тя добави, че " в отговор на последната съветска експанзия в Черно море Англия продължава да работи в тясно съдействие с европейските сътрудници за оценка на това какви съответни ограничения можем да предприемем ".
Русия поредно отхвърли обвиняванията в нападателни дейности по време на случая на 25 ноември в Керченския проток, след който 24 украински моряци бяха задържани в Русия по обвинявания в нелегално секване на съветската граница, напомня ТАСС.
Вчера телевизия Скай нюз заяви, като се базира на свои източници, че Европейски Съюз и Съединени американски щати работят над нови наказания против Русия поради задържането на украинските моряци. Те желаят наказателните ограничения да бъдат оповестени още през идващите седмици.

" Ще бъде вярно да бъде увеличена цената за Русия поради нейните дейности ", споделил един от цитираните неназовани източници.

Вестник " Файненшъл таймс " пък писа, че новите наказания ще бъдат разисквани още на срещата на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз в Брюксел в понеделник и ще бъдат въведени до края на идващия месец. Според западен представител, представен от английския ежедневник, наказателните ограничения ще бъдат ориентирани против физически и юридически лица, имащи отношение към задържането на украинските военни кораби и моряци през ноември, написа Българска телеграфна агенция.

Коментирайки подготовката на новите наказания против Русия, представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че " на доктрина човек постоянно би трябвало да се надява на най-хубавото, само че да се приготвя за най-лошото ".

" Но в този случай, поради настроението в Конгреса на Съединени американски щати, няма вяра за усъвършенстване в нашите двустранни връзки или най-малко постоянна ремисия на заболяването на русофобията. Виждаме проявленията на това заболяване, това е толкоз гневна русофобия, безусловно прочувствена, която не се основава на експертни данни ", заключи представителят на Кремъл, представен от ТАСС.

Той добави, че методът на Вашингтон повече наподобява на рекет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР