Нов кралски шифър, използван върху военни униформи и пощенски кутии,

...
Нов кралски шифър, използван върху военни униформи и пощенски кутии,
Коментари Харесай

Нови символи на монархията във Великобритания: Представиха шифъра на крал Чарлз III

Нов кралски код, употребен върху военни униформи и пощенски кутии, е въведен в Обединеното кралство след гибелта на Елизабет II и възкачването на власт на Чарлз III. Това заяви в понеделник вечерта BBC, базирайки се на Бъкингамския замък.

Избрано е персонално от краля от набор от дизайни, създадени от колежа по оръжие.

Монограмът съчетава първичните му " C " и " R " за Рекс, латинското за крал плюс III за третия крал Чарлз.

Шифърът, образна еднаквост за новото царуване, заменя E II R на кралица Елизабет II.

Предстоят и други промени, с цел да отбележат новото ръководство на крал Чарлз:

Банката на Англия казва, че новите банкноти с портрет на крал Чарлз III се чака да влязат в обращение доникъде на 2024 година, като изображението ще бъде разкрито преди края на тази година.

 

Ще бъдат произведени нови монети, казва Кралският монетен двор, и ще се появят „ в сходство с търсенето от банки и пощенски служби “. Няма избрана дата по кое време ще бъдат употребявани, само че ще бъде показано изображение на новите монети с лика на Крал Чарлз, преди да влязат в обращение. Интересна детайлност е, че съществува традиция, споделя Кралският музей на монетния двор, профилът на нов монарх върху монетите да е извърнат в посока, противоположна на техния предходник.

Съществуващите банкноти и монети ще продължат да бъдат годни, като банкнотите и монетите на Чарлз и Елизабет ще се употребяват една до друга. Кралският монетен двор споделя, че има почти 27 милиарда монети от ръководството на кралица Елизабет II в обращение.

Кралската поща споделя, че новите марки с изображение на крал Чарлз ще " влязат в обращение, откакто актуалните ресурси от марки бъдат изчерпани ". Но набор от четири мемориални марки ще бъдат пуснати през ноември , показващи портрети на кралица Елизабет II, направени на разнообразни стадии от нейното ръководство.

 

С приключването на кралския траур новият код на крал Чарлз ще бъде употребен за първи път.

Този персонален монограм на новия монарх ще бъде прибавен за първи път в пощата на Бъкингамския замък във вторник, когато ще се употребява за писма от кралските домове. Това е изображение, което ще стартира да се употребява по-широко, от униформи до публични писалищен материали до публични здания.

Има обособена версия на шифъра за Шотландия, която включва шотландската корона.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР