Нов кръг от консултации между партиите и последен опит за

...
Нов кръг от консултации между партиите и последен опит за
Коментари Харесай

Последен опит да се състави кабинет: БСП започват консултации с партиите

Нов кръг от съвещания сред партиите и финален опит за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание . Този път топката е в ръцете на Българска социалистическа партия . Вчера те одобриха третия мандат от президента Румен Радев с уверението, че ще положат всички старания да създадат кабинет, " който да работи за сигурността и благоденствието на българските жители ". А от през днешния ден сядат и на масата на договарянията с част от парламентарно показаните групи, като първи ще са " Продължаваме Промяната ". 

Целта е да се сформира постоянен кабинет с поддръжка на четирите обединения в някогашната към този момент коалиция – „ Продължаваме Промяната ”, Българска социалистическа партия, „ ИТН ” и „ Демократична България ”.

" Все още нямаме претендент за министър председател . Смятаме, че първата по величина партия би трябвало да излъчи претендента. Първото, което ще създадем, е да сложим програмата , която изработихме преди две седмици на масата за диалози. Първи ще поканим  " Продължаваме промяната ", тъй като тя е сплотяващото сред трите партии, само че е и опция за възобновяване на връзките ни с досегашните сътрудници в държавното управление ", разяснява през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след приемането на мандата.

" За нас обществената политика остава приоритет , желаеме да останем такива и в договарянията и в бъдещо държавно управление. Имената на министрите ще станат, ясни откакто се споразумеем към направената стратегия ", акцентира още тя.

Българска социалистическа партия ще има 7 дни , с цел да уточни министър председател и още седмица за състав на възможен предстоящ кабинет .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР