Нов грандиозен скандал е напът да взриви италианския футбол. По

...
Нов грандиозен скандал е напът да взриви италианския футбол. По
Коментари Харесай

Италианската прокуратура разследва 62 съмнителни трансфера, ...

Нов величествен скандал е напът да взриви италианския футбол. По значителност той може да се равнява единствено на аферата " Калчополи " от 2006 година Прокуратурата на Ботуша е почнал следствие на 62 съмнителни прехвърлянето в Серия А, оповестява “Ла Република”. Специалната комисия, която отговоря за дейностите на клубовете в италианския хайлайф, е изпратила обстоен отчет до прокурора Джузепе Чине и до президента на италианската футболна федерация Габриеле Гравина.

В отчета се показва, че е допустимо при някои прехвърляния да има повишени цени. Много от съмнителните покупко-продажби са при замяна на футболисти. В листата от обсъжданите прехвърляния е привличането на Виктор Осимен от страна на Наполи, защото при договорката четирима играчи отиват в Лил за обща сума от 20 млн. евро. Двама от тях в този момент играят в четвъртодивизионни тимове в Италия, един в третодивизионен, а четвъртият е във Франция, само че не играе.

Повечето от покупко-продажбите в листата от обсъжданите прехвърляния са на Ювентус. 42 от транзакциите на “бианконерите” са обсъждани под лупа. Необяснимо наподобява по какъв начин при замяна на 21 играчи на обща стойност 90 млн. евро действителните пари, които са сменили притежателя си са малко повече от 3 млн. евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР