Нов доклад за напредъка на България по реформите в съдебната

...
Нов доклад за напредъка на България по реформите в съдебната
Коментари Харесай

Денков призова да не се радваме на положителния доклад на ЕК

Нов отчет за напредъка на България по промените в правосъдната власт, разгласява през днешния ден Европейската комисия. Очаква се и скоро тя да предложи така наречен механизъм за съдействие и оценка по отношение на страната ни да отпадне.

“Крайното решение зависи от Европейския съвет. С други думи не би трябвало да се успокояваме от тези констатации ”, разяснява при започване на днешното съвещание на Министерски съвет министър председателят акад. Николай Денков.

Комисията е дала пет позитивни констатации за България, само че и две забележи – че има политическо въздействие върху Инспектората на Висшия правосъден съвет, както и че до момента няма неоправдателни присъди за корупция по високите етажи.

Правителството да регистрира цялостно осъществяване на рекомендациите още на идващия Европейски съвет, закани се през днешния ден Денков.

Кабинетът ще разиска план на решение за приемане на Списък на новаторските учебни заведения в България за образователната 2023/2024 година Очаква се да утвърди финансиране на политиката за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения по Закона за държавния бюджет от 2022 година.

Премиерът и министрите ще обсъдят и гаранционно съглашение сред Европейската капиталова банка и България по отношение на контракт за финансиране сред Европейска инвестиционна банка и „ Българската банка за развиване “ ЕАД на заем, провиснал на Българската банка за развиване за дребните и междинните предприятия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР