Нов детски образователен център бе открит към Музея за история

...
Нов детски образователен център бе открит към Музея за история
Коментари Харесай

Нов детски образователен център бе открит към Музея за история на София

Нов детски учебен център бе открит към Музея за история на София, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

В наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова първите гости на центъра са имали опция да се потопят в света на античните герои от древността.

Кметът Фандъкова честити празника на всички деца и посочи, че Столичната община развива стратегии и начинания за образование и игра за най-малките.

Образователният център на територията на античния комплекс "Сердика " съставлява антична стая, в която децата могат да научат за този интервал от историята като се включат в римски настолни игри или проява на антично римско облекло. Предвижда се през юни в него да се организират част от заниманията от лятната стратегия "Ваканция в музея ".

Музеят за история на София планува още през есента децата да могат, с изключение на да вземат участие в игри, и да се обличат в антични костюми.

От общинския пресцентър напомнят, че стратегия "Ваканция - лято 2019 г ". започва на 3 юни в спортния комплекс в парк "Възраждане " с безвъзмездни спортни занимания по 11 типа спорт. Младите хора ще имат опция да играят футбол, волейбол, петанк, тенис на маса и други

От пресцентъра на Столична община показват още, че построяването на новия учебен център е станало допустимо със съдействието на фондация "Силви Вартан за България ". Екипът на фондацията е оказал помощ с оборудването на стаята.

По мотив 1 юни Международен ден на детето Столична община напомня, че са проведени редица детски прояви. Малчуганите ще могат да се забавляват в градинката пред Народния спектакъл, в парка на НДК, в Борисовата градина. Безплатно ще работят комплексът Музейко и Зоопаркът. За феновете на цирка на огромната сцена в Южния парк е проведен фестивал "Мини Арт Фест ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР