Нов държавен орган, включващ в себе си всички служби, отговорни

...
Нов държавен орган, включващ в себе си всички служби, отговорни
Коментари Харесай

След инфарктно съвещание при Борисов Дончев обяви извънредна новина за катастрофите и случващото се по пътищата

Нов държавен орган, включващ в себе си всички служби, виновни за сигурността по пътищата на страната, ще управлява и прави политики за повишение сигурността на пътя. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев след следващото заседание при премиера на тематика пътна сигурност и след трагичната злополука, взела 17 жертви край Своге.

БЛИЦ напомня, че по време на съвещанието министър председателят Борисов от своя страна изригна поради адската злополука със 17 натрупа, която стана в събота край Своге, и обвиняванията, които лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изсипа по негов адрес и по адрес на държавното управление му .

Дончев заяви, че с представители на Института за пътна сигурност са дискутирали по какъв метод е редно да се промени целия корпус на държавно ръководство по тематиката пътна сигурност.

" Всички сме на едно мнение, че смяна би трябвало да има ", съобщи вицепремиерът, представен от Канал 3.

" Всички служби и функционалности, които имат отношение по тематиката – в Министерството на вътрешните работи (МВР), Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ), Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и други ведомства, в това число Министерството на образованието и науката (МОН), да се консолидират в една конструкция, която има директни отговорности в политиката за пътна сигурност ", разясни Дончев.

Извънредно: Министър Нанков хвърли бомба за правата на гибелта край Своге

Вицепремиерът направи уточнението, че основаването на сходна конструкция не значи извеждане на в този момент съществуващите.

" КАТ си остава в Министерство на вътрешните работи ", сподели той.

Дончев обясни, че главната функционалност на това звено ще е да упражнява мощен надзор на всички останали държавни служби по тематиката " Пътна сигурност ", с цел да си правят по-добре работата.

" Звено, което ще има отговорността да прави политики в тази сфера. Буквално от през днешния ден започваме техническата работа по тематиката, с цел да не губим време и да излезем с съответно предложение, в това число законодателно ", сподели още той.

Опитен рейсаджия се пусна по правата на гибелта, взела живота на 17 души, и с смут откри, че... (СНИМКИ)

Дончев посочи, че новият орган не значи назначение на нови служители – ще бъде употребен потенциала на виновните в този момент министерства, както и на неправителствени организации и експерти.

Дали този орган ще бъде комисия или организация, занапред ще се прецизира, както и под шапката на кое министерството ще бъде или под директно послушание на министър-председателя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР