Нов амбициозен проект на американската иновационна компания Carlo Ratti Associati

...
Нов амбициозен проект на американската иновационна компания Carlo Ratti Associati
Коментари Харесай

Десет изкуствени острова-батерии изцяло ще осигурят топлина за Хелзинки

Нов упорит план на американската иновационна компания Carlo Ratti Associati (CRA) ще може да обезпечи на софтуерен източник на топлота и се чака да стане за финландците място за отдих от суровите северни земи. Hot Heart е архипелаг от изкуствени острови-цистерни, които ще акумулират топлинната сила и ще изпращат част от нея за основаването на тропически курорт.

Според проекта, Hot Heart ще бъде построен покрай крайбрежията на Хелзинки и ще се състои от 10 изкуствени острова с диаметър по 225 метра. Всеки от тях е на процедура цистерна с размер от 10 милиона кубически метра вода. Цялата тази система работи като огромна термална батерия, New Atlas.

Енергията напразно, слънцето и други възобновими източници благодарение на термични помпи ще се преобразува в топлота и ще се акумулира в цистерните във тип на гореща вода. При нужда този вода ще се употребява за отопляване на града. Според пресмятанията на експертите на CRA, новата система е в положение напълно да обезпечи топлинните потребности на столицата на Финландия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР