Нотариалният акт на Руската църква е български и трябва да

...
Нотариалният акт на Руската църква е български и трябва да
Коментари Харесай

Чия е Руската църква? Нови разкрития от епископ Тихон

Нотариалният акт на Руската черква е български и би трябвало да се подчинява на българските закони. Той е на 99 години. Това заяви Тивериополският свещеник Тихон в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

" Този, който е заключил църквата - в него е ключът, не е у нас. Стана доста огромна препирня за нещо, за което в действителност в този момент се сети българският народ - за черква и посещаване, че един храм е бил затворен. И в този момент почва разправията кой бил прав, кой го е затворил и така нататък Църквата не е постройка. На кого е тази постройка ще има да се карат дълго време ", сподели свещеник Тихон.
-->
Според него всички религиозни общности би трябвало да заявят в Дирекция по вероизповеданията с какво разполагат. " Там е писано, че е българска черква. Ние не сме тръгнали на война с Руската черква поради тази черква в София. Ние желаеме тази обстановка да бъде преодоляна с съгласие ", добави епископът.

" Политиката е изкуството на вероятното, а религията е изкуството да обичаш все пак.

На нас ни е доста мъчно да обичаме тези, които 1997 година взеха решение да вадят подобен нотариален акт, без да кажат на никого. Там имаше български свещеници, ходеха хора, те ги избутаха встрани ", сподели още Епископ Тихон.

По негови думи в началото в църквата не са допускани българи. И въпреки всичко задачата била, откакто хората отидат на черква да намерят връзка с Бога, а не да се чудят българска ли е, съветска ли е, казашка ли е.

Това, че 20-30-50 индивида не могат да отидат в тази черква, ами да отидат в „ Света Неделя “, добави епископът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР